Chinese roerbak met varkenshaas en paprika
Ingrediënten
Bereidingswijze Chinese roerbak met varkenshaas en paprika
Stap 1
Snijd de varkenshaas in 4 dikke plakken. Snijd de paprika’s in reepjes en de lente-ui in dunne ringetjes. Schep de plakken varkenshaas in een kom om met de helft van de zwarte-bonen-knoflooksaus.
Stap 2
Verhit 1 eetlepel zonnebloemolie in een koekenpan. Bak de plakken vlees snel rondom bruin en laat vervolgens op middelhoog vuur 15 minuten garen. Haal het vlees uit de pan, leg apart, houd warm. Veeg de pan schoon met keukenpapier.
Stap 3
Breng een ruime pan water aan de kook en draai het vuur uit. Laat de egg wok noodles 4 minuten in het hete water wellen. Giet ze af en laat in een vergiet uitlekken. Verhit intussen de rest van de zonnebloemolie in de koekenpan. Roerbak de groene en rode paprika 2 minuten.
Stap 4
Voeg de rest van de zwarte-bonen-knoflooksaus toe en roerbak nog 1 minuut. Voeg de noedels en de helft van de lente-ui toe, schep om en warm 1-2 minuten mee. Verdeel de noedels over de borden. Snijd de plakken varkenshaas doormidden en verdeel het vlees over de borden. Bestrooi met de rest van de lente-ui.
