Chimichurriburger met gegrilde groenten
Ingrediënten
Bereidingswijze Chimichurriburger met gegrilde groenten
Stap 1
Spoel de witte bonen onder koud stromend water en laat uitlekken.
Stap 2
Verwijder met een scherp mesje het vruchtvlees en het wit uit de citroenschil en snijd de schil in reepjes.
Stap 3
Doe de bonen, citroenschil, 1 el water, 3 el olijfolie, paprikapoeder, peper en zout in een hoge beker en pureer tot een gladde spread.
Stap 4
Halveer de paprika overlangs, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in 8 repen. Snijd de courgette in schuine plakken van 1 cm.
Stap 5
Schep de paprika en courgette om met de rest van de olie, peper en zout. Snijd de tomaten en augurken in plakken.
Stap 6
Steek de barbecue aan en gril de groenten en burgers in circa 15 minuten gaar. Keer regelmatig zodat er mooie grillstrepen ontstaan.
Stap 7
Bestrijk de hamburgerbroodjes met de witte bonenspread en beleg met een burger, gegrilde groenten, tomaat en augurk. Lekker met srirachasaus
Aanvullende benodigdheden
- - staafmixer
- - barbecue
Voedingswaarden
- Energie612 kcal
- Eiwit29 g
- Koolhydraten41 g
- Vet34 gWaarvan verzadigd12 g