Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Chili con carne met pure chocolade
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Chili con carne met pure chocolade
Stap 1
Snipper de ui en snijd de paprika in stukjes. Fruit de ui 5 minuten in de olie. Bak de paprika 5 minuten mee, tot deze iets zacht begint te worden.
Stap 2
Voeg de seasoning mix en het korianderpoeder toe en roerbak 1 minuut. Schep het gehakt erdoor en bak op hoog vuur snel rul en bruin. Giet de passata en runderbouillon in de pan en breng aan de kook. Draai het vuur omlaag en laat het geheel 30 minuten zonder deksel pruttelen.
Stap 3
Spoel de kidneybonen af en laat uitlekken. Snijd de chocolade in stukjes. Voeg de kidneybonen en chocolade toe aan de chili en laat nog 10-15 minuten af en toe roerend zacht koken tot de saus iets is ingedikt. Proef de chili en breng indien nodig op smaak met zout en peper. Lekker met witte rijst.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie515 kcal
- Eiwit30 g
- Koolhydraten24 g
- Vet31 gWaarvan verzadigd11 g
Trefwoorden
