Chileense empanadas
Ingrediënten
Bereidingswijze Chileense empanadas
Stap 1
Breng een pannetje water aan de kook en kook 2/3 deel van de eieren 8 minuten.
Stap 2
Spoel ze ijskoud af onder de kraan en pel ze.
Stap 3
Hak de peper fijn, snipper de ui en knoflook fijn.
Stap 4
Verhit de olie in een koekenpan, bak de ui en knoflook circa 2 minuten aan.
Stap 5
Voeg het gehakt en de peper toe, bak in 6 à 8 minuten op hoog vuur lichtbruin.
Stap 6
Voeg de kaneel en koriander toe en maak op smaak met zout.
Stap 7
Doe het gehaktmengsel in een grote koude ovenschaal en laat 10 minuten op een koude plek afkoelen (niet in de koeling).
Stap 8
Verwarm de oven voor op 200 ºC.
Stap 9
Laat de deegplakjes circa 10 minuten ontdooien.
Stap 10
Snijd de gekookte eieren in dunne partjes.
Stap 11
Verdeel het gehaktmengsel en de partjes ei over het midden van de deegplakjes, maar iets meer naar één hoek.
Stap 12
Bestrijk de twee kanten van die hoek met iets water en vouw de deegplakken dubbel tot een appelflapvorm.
Stap 13
Leg de empanadas op een ovenplaat, waar bakpapier op is gelegd.
Stap 14
Druk de randen aan met een vork.
Stap 15
Klop het laatste ei los en bestrijk de empanadas ermee.
Stap 16
Bak in circa 20 à 25 minuten goudbruin in de oven.
