Cheesecake-trifle met butterscotchsaus en banaan
Ingrediënten
Bereidingswijze Cheesecake-trifle met butterscotchsaus en banaan
Stap 1
Breng voor de saus de (keuken(stroop, boter en basterdsuiker op middelhoge stand aan de kook. Roer af en toe door. Laat zodra het mengsel kookt 5 minuten zachtjes pruttelen.
Stap 2
Giet beetje bij beetje 100 ml van de slagroom erbij. Pas op, het kan spatten! Roer goed, breng de saus aan de kook en laat nog 1 minuut pruttelen. Giet de saus in een kom en laat afkoelen tot kamertemperatuur. Zet daarna nog 1 uur in de koelkast.
Stap 3
Mix de rest van slagroom met de roomkaas en poedersuiker tot een dikke crème. Laat minimaal 30 minuten opstijven in de koelkast.
Stap 4
Vul de bodems van de glazen met de helft van het koekkruim, de helft van de plakjes banaan, de helft van de butterscotchsaus en de helft van het roomkaasmengsel. Herhaal deze lagen en bestrooi met de pecannoten.
Aanvullende benodigdheden
- - 6 coupes
- - 6 glazen
Voedingswaarden
- Energie580 kcal
- Eiwit5 g
- Koolhydraten61 g
- Vet35 gWaarvan verzadigd20 g