Cheese-custardtaart met banaan
Ingrediënten
Bereidingswijze Cheese-custardtaart met banaan
Stap 1
Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. Verkruimel de koeken in de keukenmachine. Smelt de boter en roer de koekkruimels erdoor. Druk uit op de bodem van de springvorm en laat minimaal 1 uur opstijven in de koelkast.
Stap 2
Week 2-3 blaadjes gelatine in koud water. Roer de custardpoeder los met 1 eetlepel melk. Verhit intussen de rest van de melk. Klop zodra de melk kookt het custardmelkmengsel met een garde erdoor. Laat al roerend nog 2 minuten zachtjes koken. Voeg dan de gelatine toe en roer erdoor. Giet de custard in een kom en laat al roerend afkoelen.
Stap 3
Klop de roomkaas luchtig met de vanillesuiker en poedersuiker. Klop eerst de helft van de custard erdoor en dan de rest tot een glad mengsel. Snijd 2 bananen in plakjes. Beleg de koekbodem met de plakjes banaan en giet de roomvulling erop. Zet de taart minimaal 2 uur afgedekt in de koelkast om op te stijven.
Stap 4
Verwarm de ovengrill. Snijd de overige 2 bananen in lange plakken. Leg ze op de bakplaat en bestrooi met 1 eetlepel poedersuiker. Zet vlak onder de grill tot de suiker is gekaramelliseerd. Laat afkoelen op de bakplaat en garneer vlak voor het serveren de taart ermee.
Aanvullende benodigdheden
- - springvorm
- - bakplaat met bakpapier
- - keukenmachine
Voedingswaarden
- Energie435 kcal
- Eiwit6 g
- Koolhydraten40 g
- Vet23 gWaarvan verzadigd14 g