Chateaubriand met groene linzensalade
Ingrediënten
Bereidingswijze Chateaubriand met groene linzensalade
Stap 1
1. Haal de chateaubriand uit de koeling en wrijf het vlees in met 1 el olijfolie. Laat 30 minuten op kamertemperatuur rusten.
Stap 2
2. Snijd voor de linzensalade de uien in halve ringen en bak voor 20 minuten op laag vuur in een pan met 3 el olijfolie.
Stap 3
3. Open het blik linzen en giet het vocht af. Doe de linzen samen met 200 ml kippenbouillon in een pan en verwarm 10 minuten zonder het te laten koken. Giet vervolgens af.
Stap 4
4. Maak een dressing van de overige olijfolie, citroen, knoflook, 10 gr platte peterselie, versgemalen peper en een snuf zout. Mix in de keukenmachine tot een gladde dressing.
Stap 5
5. Doe de linzen in een kom en giet de dressing erbij. Meng goed en zet apart.
Stap 6
6. Bestrooi het vlees met peper en zout en verhit een koekenpan op middelhoog vuur met een klont roomboter. Pak de knijptang en schroei het vlees aan beide zijde dicht. Bak vervolgens iedere kant 3 minuten. Leg het vlees op een bord en dek af met aluminiumfolie. Laat 5 minuten rusten.
Stap 7
7. Verdeel de linzensalade op een mooi groot bord en verdeel de gebakken uien, verkruimelde feta, peterselieblaadjes en granaatappelpitjes over de salade.
Stap 8
8. Snijd de chateaubriand in plakken en leg ze trapsgewijs op de salade. Serveer direct.
Aanvullende benodigdheden
- - keukenmachine
- - knijptang
Voedingswaarden
- Energie754 kcal
- Eiwit48 g
- Koolhydraten57 g
- Vet33 gWaarvan verzadigd9 g
Trefwoorden
