Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Champignonstroganoff
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Champignonstroganoff
Stap 1
Snijd de augurken in dunne plakjes, de prei in dunne ringen en pers de knoflook. Bestuif de champignons met het paprikapoeder en bestrooi ze met zout.
Stap 2
Verhit 1 eetlepel zonnebloemolie in een grote koekenpan. Bak de champignons in de hete olie in een paar minuten goudbruin. Leg ze op een bord.
Stap 3
Bak de prei en tijm 4 minuten in de rest van de olie. Voeg de knoflook toe en bak 30 seconden mee. Blus af met de wijn en laat 2 minuten inkoken.
Stap 4
Voeg de crème fraîche toe met een scheutje water en laat de saus een paar minuten indikken. Roer de mosterd erdoor, gevolgd door de champignons en plakjes augurk. Lekker met witte rijst of pasta.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie300 kcal
- Eiwit7 g
- Koolhydraten9 g
- Vet24 gWaarvan verzadigd11 g