Champignonburger
Ingrediënten
Bereidingswijze Champignonburger
Stap 1
Extra benodigdheden: keukenmachine.
Stap 2
Veeg de champignons schoon en hak ze in stukjes.
Stap 3
Verwarm de helft van de olijfolie in een koekenpan en bak de gehakte champignons al omscheppend op hoog vuur tot ze mooi bruin zijn en het vocht verdampt is.
Stap 4
Hak de rozemarijnnaaldjes fijn.
Stap 5
Doe de champignons over in een kom en meng de rozemarijn met wat zout en versgemalen peper erdoor.
Stap 6
Laat de champignons helemaal afkoelen.
Stap 7
Spoel intussen de witte bonen in een vergiet af onder koud stromend water en laat goed uitlekken.
Stap 8
Maal het brood fijn in de keukenmachine.
Stap 9
Voeg de witte bonen toe en meng alles tot een stevige puree.
Stap 10
Meng de puree door de champignons.
Stap 11
Klop het ei los.
Stap 12
Meng beetje bij beetje ook het ei erdoor, de massa mag niet te slap worden.
Stap 13
Verdeel het mengsel in gelijke porties per persoon en vorm deze met vochtige handen tot stevige, platte burgers.
Stap 14
Leg de burgers op een bord en laat de burgers in de koelkast 30 minuten opstijven.
Stap 15
Verwarm de rest van de olijfolie in een koekenpan en bak de burgers in 6-8 minuten goudbruin.
Stap 16
Keer ze na 3-4 minuten voorzichtig met een spatel.
