Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Champignon-gyros met tomatenrijst
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Champignon-gyros met tomatenrijst
Stap 1
Hak de knoflook fijn. Verhit 2 el olie in een hapjespan. Fruit de knoflook 1 min. Schep de rijst erdoor en bak tot de korrels glanzen.
Stap 2
Voeg de passata, 500 ml water en 2 tl oregano toe. Breng aan de kook. Laat op een lage stand in 10 min. de rijst het vocht langzaam opnemen. Voeg extra water toe indien nodig.
Stap 3
Snijd intussen de champignons in 4-6 partjes en de paprika in reepjes. Verhit in een koekenpan de rest van de olie. Bak de paprika 2 min. Voeg de champignons toe en bak 3 min. mee.
Stap 4
Schep de gyroskruiden erdoor. Voeg 50 ml water toe en smoor de gyros in 5 min. gaar.
Stap 5
Breng de rijst en gyros op smaak met zout en peper. Schep de rijst met de gyros op 4 borden en bestrooi met de rest van de oregano.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie447 kcal
- Eiwit9 g
- Koolhydraten76 g
- Vet37 gWaarvan verzadigd3 g
