Cavolo nero met tomaat
Ingrediënten
Bereidingswijze Cavolo nero met tomaat
Stap 1
Snijd de bladeren van de cavolo nero of panklare boerenkool in repen van 2 cm breed. Spoel de repen in een vergiet onder stromend water en laat ze goed uitlekken. Snijd de tomaten in vieren en verwijder de zaadjes. Snijd het vruchtvlees in de lengte in dunne reepjes. Halveer de ui en snijd de helften in dunne partjes. Halveer de zoetzure Amsterdamse uien.
Stap 2
Verwarm de olijfolie in een hapjespan en fruit de partjes ui zachtjes glazig. Schep de cavolo nero er hand voor hand door en laat al omscheppend slinken.
Stap 3
Schep de tomaatreepjes en Amsterdamse uien erdoor. Schenk de droge witte wijn of groentebouillon erbij en voeg wat zout toe. Smoor de groente zonder deksel in nog 4-6 minuten zachtjes gaar en laat het vocht verdampen. Lekker bij biefstuk van de haas met mangojus.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie130 kcal
- Eiwit4 g
- Koolhydraten6 g
- Vet8 gWaarvan verzadigd1 g
Trefwoorden
