Carrot cheesecake met chai
Ingrediënten
Bereidingswijze Carrot cheesecake met chai
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180ºC. Rasp de wortels voor de carrot cake grof. Houd 50 gram walnoten apart en hak de rest grof. Bekleed de springvorm met bakpapier en laat het papier 2 cm boven de springvorm uitsteken.
Stap 2
Meng het bakmeel, de basterdsuiker, chai mix en 1⁄2 theelepel zout in een beslagkom. Mix in een andere kom de eieren met de olie. Voeg het eimengsel toe aan het bakmeel en mix tot een glad beslag. Spatel de wortel en gehakte walnoten erdoor.
Stap 3
Klop voor de vulling de roomkaas met de poeder- suiker en vanillesuiker los met de mixer op de laagste stand. Voeg de eieren één voor één toe, als het vorige ei helemaal is opgenomen. Mix de sinaasappelrasp, maizena en crème fraîche erdoor.
Stap 4
Schep de helft van het cakebeslag gelijkmatig op de bodem van de springvorm. Schep hierop een derde van de roomkaasvulling. Schep dan de rest van het cakebeslag en de rest van de roomkaasvulling in de springvorm. Maak de bovenkant glad.
Stap 5
Bak de taart circa 70 minuten in het midden van de oven. Test de gaarheid met een houten satéprikker. Als deze er schoon uitkomt, is de taart gaar. Laat de taart minimaal 3 uur afkoelen en opstijven.
Stap 6
Mix voor het glazuur de roomkaas, poedersuiker, boter en 1⁄2 theelepel zout tot een gladde crème. Bestrijk de taart hier bovenop mee en versier met de overige walnoten. Laat nog 1 uur opstijven in de koelkast en snijd in punten.
Aanvullende benodigdheden
- - springvorm
- - bakpapier
- - mixer
- - satéprikker
Voedingswaarden
- Energie705 kcal
- Eiwit12 g
- Koolhydraten54 g
- Vet49 gWaarvan verzadigd19 g