Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Carpaccio van rauwe biet met venkel en dragonpesto
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Carpaccio van rauwe biet met venkel en dragonpesto
Stap 1
Schil de bietjes en schaaf deze in flinterdunne plakjes. Schep de plakjes biet in een kommetje om met twee derde van de azijn. Laat 10 minuten staan. Schaaf de venkel ook in flinterdunne plakjes.
Stap 2
Klop in een kommetje de rest van de azijn de helft van de olie, wat zout en versgemalen peper tot een dressing. Maal de amandelen fijn in de keukenmachine. Voeg de dragon, kaas en de rest van de olie toe en pureer alles tot een fijne pesto. Meng er zo nodig een tot twee eetlepels water door.
Stap 3
Laat de plakjes biet even op keukenpapier uitlekken en spreid met de venkel uit op grote borden. Druppel de dressing erover en schep hier en daar een dotje van de pesto. Knip de tuinkers erboven van het bedje.