Cannelloni met inspiratie uit Napels
Ingrediënten
Bereidingswijze Cannelloni met inspiratie uit Napels
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Stap 2
Snij de ui in halve ringen en de flespompoen in blokjes. Mix de pompoen en de ui, samen met een scheutje olie, op een bakplaat. Ze de bakplaat voor +/- 15 minuten in de oven.
Stap 3
Kook de cannellonibladen in ruim kokend water in ca. 9 minuten gaar. Zorg voor een grote pan, zodat de bladen niet aan elkaar gaan plakken. Spoel ze daarna af met koud water en leg ze apart.
Stap 4
Meng de ricotta en de kruidenmix met elkaar. Voeg de pompoen en ui toe en roer nog het nog eens goed door.
Stap 5
Voor de saus: vul een pan met 300ml water, voeg de sausmix toe en breng het samen al roerend aan de kook. Kook dit 3 minuten en roer het regelmatig door. Voeg dan de tomatenblokjes toe en kook deze nog circa 1 min. mee.
Stap 6
Leg de cannellonibladen in de lengte op het (schone) keukenblad (of op een snijplank) en verdeel het pompoenmengsel over de bladen. Bedenk allen de onderste helft van ieder cannelloniblad. Rol de bladen in de lengte op en leg ze in een ingevette ovenschaal met de opening naar beneden.
Stap 7
Verdeel de saus over de cannellonirollen en strooi de kaas over het gerecht. Zet het gerecht ca. 10 minuten in het midden van de voorverwarmde oven. Serveer de Cannelloni.
