Burritos met kipstoof
Ingrediënten
Bereidingswijze Burritos met kipstoof
Stap 1
Pel en snipper de ui. Pel de knoflook en snipper fijn. Verwijder de zaden van de jalapeno peper en snijd in ringen.
Stap 2
Verhit de olie in een ruime pan en fruit de ui met de knoflook. Voeg de kip, oregano en komijn toe en bak rondom aan. Roer de tomatenblokjes erdoor en voeg de kippenbouillon toe, met het sap van een halve limoen. Breng aan de kook en laat op laag vuur 20 minuten stoven tot de kip gaar is. Voeg halverwege de rijst toe en schep om. Trek zodra de rijst gaar is het kippenvlees met twee vorken uit elkaar. Breng op smaak met zout en versgemalen peper.
Stap 3
Halveer de avocado, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de koriander grof.
Stap 4
Bestrijk de tortilla’s met olijfolie met daarin een snufje komijnpoeder. Verwarm de tortilla’s kort in een droge koekenpan. Verdeel de rijst, kip, avocado en koriander over de tortilla’s. Vouw op als een burrito door twee kanten dicht te slaan en de zijkant op te rollen. Vorm een stevig pakketje en plaats deze met de opening naar beneden op een bord. Serveer met zure room, partjes limoen jalapeno pepers en tabasco naar smaak.