Burrito bowl
Ingrediënten
Bereidingswijze Burrito bowl
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200°C.
Stap 2
Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes. Verdeel de zoeteaardappelblokjes over een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met de olie en breng op smaak met versgemalen peper en zout. Rooster in het midden van de oven ca. 25 minuten goudbruin en enigszins knapperig.
Stap 3
Gaar ondertussen de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Stap 4
Snijd 1 avocado doormidden, haal de pit eruit en schep het vruchtvlees eruit. Rasp de limoen en pers uit. Pureer met een staafmixer 1 avocado, limoensap- en rasp, peper en zout tot een dressing. Snijd de tweede avocado in dunne plakjes. Schep de avocadodressing door de bulgur.
Stap 5
Laat de kidneybonen en mais uitlekken en spoel de kidneybonen af. Verkruimel de feta. Verdeel de aangemaakte bulgur en de zoete aardappel over 4 kommen. Schep er per kom wat bonen, mais en feta op en verdeel er de plakjes avocado over. Garneer met wat tortillachips.
