Bulgursalade met sperziebonen
Ingrediënten
Bereidingswijze Bulgursalade met sperziebonen
Stap 1
Bereid de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Stap 2
Maak ondertussen de sperziebonen schoon. Halveer de courgette in de lengte en snijd in lange schuine plakken. Halveer de radijsjes, maar laat een stukje van het steeltje eraan. Halveer de tomaten. Snijd de knoflook fijn.
Stap 3
Verhit 2 el olijfolie in een wok en roerbak de sperziebonen en courgette 5 minuten. Voeg de knoflook en radijsjes toe en roerbak nog 3 minuten. Neem de wok van het vuur en schep de tomaten, peper en zout erdoor.
Stap 4
Rasp voor de dressing de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Meng sap en rasp met de tahin, de rest van de olijfolie, 2 el water, peper en zout. Verdeel de bulgur over een platte schaal, schep de groenten erop en besprenkel met de dressing. Lekker met gebakken kabeljauw.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie462 kcal
- Eiwit14 g
- Koolhydraten59 g
- Vet15 gWaarvan verzadigd2 g