Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Bruschette met geroosterde courgette en tomaat
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Bruschette met geroosterde courgette en tomaat
Stap 1
Rooster de sneden brood in een hete grillpan tot er aan beide kanten bruine strepen op komen.
Stap 2
Snijd de courgette schuin in plakken. Bestrijk de plakken dun met olijfolie. Rooster ze in de grillpan tot ze beetgaar zijn en aan 2 kanten mooi bruine strepen hebben. Knijp het citroensap erover. Schep de courgetteplakken op een bordje.
Stap 3
Halveer de tomaten. Bestrijk de snijvlakken van de tomaten ook dun met olijfolie. Rooster de tomaten in de grillpan op de snijvlakken mooi bruin. Leg ze bij de courgette.
Stap 4
Bestrijk de bruschette met pindakaas en leg de plakken courgette er dakpansgewijs op. Leg hierop de tomaten en garneer met basilicumblaadjes.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie585 kcal
- Eiwit15 g
- Koolhydraten40 g
- Vet39 gWaarvan verzadigd6 g
