Bruschetta met tomaat en gefrituurde basilicum
Ingrediënten
Bereidingswijze Bruschetta met tomaat en gefrituurde basilicum
Stap 1
Snijd de tomaten doormidden en lepel de zaadjes eruit. Snijd de tomaten in kleine blokjes. Hak de basilicumsteeltjes heel fijn. Meng de tomatenblokjes met de basilicumsteeltjes, knoflook, zout en peper. Giet 2 eetlepels olijfolie erover en schep goed om. Scheur twee derde van de basilicumblaadjes kleiner en schep ook door de tomaten.
Stap 2
Snijd de ciabatta in schuine plakken van 1 cm dik. Verhit een laagje zonnebloemolie in een hapjespan tot een broodblokje bruisend blijft drijven. Leg een aantal basilicumblaadjes in de olie en leg het deksel op de pan. Als de blaadjes na 1 minuut niet meer bruisen zijn ze klaar. Neem voorzichtig uit de olie en leg op een stuk keukenpapier tot alle blaadjes gefrituurd zijn. Laat ze afkoelen en knapperig worden.
Stap 3
Verhit een paar eetlepels olijfolie in een grote koekenpan en bak de plakken ciabatta op een lage stand om en om goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier. Leg het ciabattabrood op een grote schaal en verdeel de gemarineerde tomatenblokjes erover. Garneer met de basilicum.
Aanvullende benodigdheden
- - keukenpapier
Voedingswaarden
- Energie320 kcal
- Eiwit5 g
- Koolhydraten35 g
- Vet17 gWaarvan verzadigd2 g