Bruschetta met ossenworst en gemarineerde rode kool en ui
Ingrediënten
Bereidingswijze Bruschetta met ossenworst en gemarineerde rode kool en ui
Stap 1
Schenk de azijn in een maatbeker en los al roerend de suiker erin op. Schaaf of snijd de rode kool in flinterdunne reepjes, leg ze in een kom en schenk er twee derde van de azijn over. Laat de kool 1-2 uur marineren tot de reepjes zacht en mooi rood zijn.
Stap 2
Snijd de rode ui in flinterdunne ringen, doe deze over in een kleine kom en schenk de resterende azijn erover. Laat ook de ui 1-2 uur marineren tot de ringen zacht en roze zijn. Rooster de sneden brood in een hete grillpan goudbruin. Laat iets afkoelen.
Stap 3
Laat intussen de rode kool en uienringen elk in een eigen zeef goed uitlekken.
Stap 4
Bestrijk de bruschetta met mayonaise en verdeel er rucola en kool over. Snijd de ossenworst in plakjes van ½ cm dik en leg deze op de bruschetta. Snijd de augurk in plakjes. Garneer met rode uienringen en plakjes augurk.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie290 kcal
- Eiwit11 g
- Koolhydraten26 g
- Vet15 gWaarvan verzadigd2 g
Trefwoorden
