Bruinebonensoep met knoflookcroutons
Ingrediënten
Bereidingswijze Bruinebonensoep met knoflookcroutons
Stap 1
Snipper de uien. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes van 1 cm.
Stap 2
Verhit in een soeppan 2 el olie. Fruit de ui 2 min. Schep de komijn erdoor. Voeg ook de aardappelblokjes toe en bak nog 2 min. Laat de bonen uitlekken en spoel ze onder stromend koud water af.
Stap 3
Schenk de bouillon erbij. Voeg de bonen toe en breng aan de kook. Kook de soep in 15 min. zachtjes gaar.
Stap 4
Scheur intussen het brood in stukjes van 1½ cm. Verhit in een koekenpan de laatste 2 el olie. Bak het brood lichtbruin en krokant. Pers de knoflook boven het brood en bak nog 1 min. mee. Breng op smaak met zout.
Stap 5
Pureer de soep grof met de staafmixer. Voeg indien nodig wat extra bouillon of water toe. Breng op smaak met zout en peper. Schep de soep in 4 kommen en bestrooi met de croutons.
Aanvullende benodigdheden
- - staafmixer
Voedingswaarden
- Energie394 kcal
- Eiwit13 g
- Koolhydraten52 g
- Vet12 gWaarvan verzadigd3 g