Brownie ijstaart met vanille- en aardbeienijs
Ingrediënten
Bereidingswijze Brownie ijstaart met vanille- en aardbeienijs
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 °C. Breek de chocolade in grove stukken en laat deze samen met de roomboter au-bain-marie smelten.
Stap 2
Roer vervolgens de gehakte hazelnoten door het mengsel. Zeef de bloem en cacaopoeder en roer vervolgens de basterdsuiker en bakpoeder er doorheen. Meng vervolgens door het chocolademengsel en voeg de vanille-essence toe. Roer nu de eieren 1 voor 1 door het mengsel. Je hebt nu ruim een kilo aan beslag.
Stap 3
Vet de springvorm in met boter. Doe er vervolgens wat bloem over en zorg dat de hele springvorm is bedekt. Overtollig bloem klop je er uit.
Stap 4
Verdeel het beslag over de springvormen of bak de bodems 1 voor 1 in 30 minuten gaar. Je checkt dit door een satéprikker in de bodem te steken. Deze moet er schoon uitkomen. Laat vervolgens de bodems helemaal afkoelen.
Stap 5
Haal het ijs uit de vriezer en doe beide varianten in een aparte schaal en laat deze een beetje zacht worden zodat je straks het ijs gemakkelijk uit kunt smeren.
Stap 6
Pak ondertussen de springvorm die je eerder gebruikte om de brownies in te maken en bedek deze met vershoudfolie Laat het een flink stuk over de randen komen.
Stap 7
Leg 1 laag brownie in de springvorm en smeer het aardbeienijs over de brownie. Leg nu de volgende brownielaag op het ijs en smeer nu het vanilleijs op de brownie. Dek af met de laatste laag brownie en zet voor minimaal twee uur in de vriezer.
Stap 8
Klop de slagroom lobbig en schep met een lepel op de cake, zodat er mooie pieken ontstaan. Maak af wat chocoladesaus, gehakte amandelen en partjes aardbei.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie579 kcal
- Eiwit9 g
- Koolhydraten51 g
- Vet37 gWaarvan verzadigd11 g
Trefwoorden
