Broodtaart met gegrilde courgette, asperges en oude kaas
Ingrediënten
Bereidingswijze Broodtaart met gegrilde courgette, asperges en oude kaas
Stap 1
Snijd het houtachtige uiteinde van de asperges. Snijd de kopjes van de asperges. Bestrijk de asperges en de aspergekopjes met de helft van de olijfolie. Schep de plakjes courgette om met de resterende olijfolie.
Stap 2
Verhit de grillpan. Gril de asperges en de kopjes in ca. 5 min. beetgaar. Gril vervolgens in 2-3 porties de courgette in ca. 4 min. aan beide kanten gaar en met mooie grillstrepen.
Stap 3
Rasp intussen de helft van de kaas. Meng de zuivelspread met de aioli. Voeg eventueel een eetl. water toe om de spread beter smeerbaar te maken.
Stap 4
Besmeer 9 sneetjes brood dun met de spread. Leg een vel vershoudfolie op een snijplank. Leg er 3 sneetjes brood naast elkaar op met de besmeerde kant naar boven. Verdeel hier de helft van de courgette en asperges over. Bewaar de kopjes tot het laatst, voor de garnering. Bestrooi met de helft van de geraspte kaas en peper naar smaak.
Stap 5
Dek af met 3 besmeerde sneetjes brood en verdeel de rest van de asperges, de courgette en de overige geraspte kaas erover. Bestrooi met peper naar smaak. Dek af met de laatste 3 onbesmeerde sneetjes brood. Bewaar het brood eventueel verpakt in de vershoudfolie in de koelkast tot gebruik.
Stap 6
Besmeer voor serveren het brood rondom met de rest van de knoflookspread. Hak de rest van de oude kaas in flinters. Garneer de broodtaart met de aspergekopjes, de radijs, de rucola en de flinters oude kaas.
Aanvullende benodigdheden
- - grillpan
- - vershoudfolie
Voedingswaarden
- Energie433 kcal
- Eiwit10 g
- Koolhydraten23 g
- Vet33 gWaarvan verzadigd10 g