Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Broodpudding met pecannoten en chocolade
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Broodpudding met pecannoten en chocolade
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180ºC.
Stap 2
Meng het brood met de melk, suiker, kaneel, eieren en boter tot een smeuïg mengsel. Schraap het merg uit het vanillestokje en voeg toe.
Stap 3
Kneed het geheel goed door en laat circa 10 minuten staan. Roer vervolgens de helft van de pecannoten en 50 gram chocolade erdoor.
Stap 4
Schep het mengsel in de ovenschaal en bestrooi met de rest van de pecannoten. Bak de broodpudding in de oven in circa 50 minuten goudbruin.
Stap 5
Verwarm voor het serveren de room in een (steel)pan en smelt de rest van de chocolade erin. Roer door tot een gladde chocoladesaus.
Stap 6
Neem de broodpudding uit de oven en besprenkel royaal met de chocoladesaus.
Aanvullende benodigdheden
- - ovenschaal
Voedingswaarden
- Energie320 kcal
- Eiwit12 g
- Koolhydraten72 g
- Vet30 gWaarvan verzadigd15 g