Broodje kipsaté van de barbecue
Ingrediënten
Bereidingswijze Broodje kipsaté van de barbecue
Stap 1
Schep de kippendijen om met 4 el ketjap, 1 el sambal, koriander, komijn en de zonnebloemolie. Laat minimaal 30 minuten marineren.
Stap 2
Snijd ondertussen de uien in halve ringen. Halveer de komkommer in de lengte en verwijder met een lepel de zaadlijsten. Snijd in halve maantjes. Doe de ui en komkommer in een ruime vuurvaste schaal en voeg 240 ml heet water, 120 ml appelazijn, de suiker en 1 tl zout toe. Schep om en laat staan tot gebruik.
Stap 3
Breng de satésaus aan de kook en breng op smaak met de rest van de sambal, de rest van de ketjap en de rest van de azijn.
Stap 4
Verhit de barbecue en gril de kippendijen in circa 10 minuten gaar. Keer regelmatig. Neem van de barbecue en snijd in reepjes. Snijd de broodjes aan de bovenkant open, maar niet helemaal door. Beleg met de kip, satésaus en wat van de ui-komkommersalade. Serveer met de rest van de ui-komkommersalade. Lekker met gebakken uitjes.
Aanvullende benodigdheden
- - barbecue
Voedingswaarden
- Energie772 kcal
- Eiwit41 g
- Koolhydraten76 g
- Vet32 gWaarvan verzadigd5 g