Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Broodje Buffalo bloemkool
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Broodje Buffalo bloemkool
Stap 1
Snijd de uien in ringen en meng met de azijn en een snufje zout. Laat marineren tot gebruik. Verdeel de bloemkool in kleine roosjes
Stap 2
Meng de bloem, het paprikapoeder en 0,25 tl zout door de yoghurt. Meng ondertussen de sriracha door de mayonaise. Snijd de peterselie grof.
Stap 3
Verhit de zonnebloemolie in een steelpan. De olie is heet genoeg als het begint te bruisen wanneer je er een stukje brood in steekt.
Stap 4
Haal de bloemkoolroosjes door het yoghurtbeslag en frituur in delen in circa 3 minuten goudbruin en beetgaar. Laat uitlekken op keukenpapier.
Stap 5
Snijd de broodjes open, verdeel de Buffalo bloemkool over de broodjes en garneer met de rode ui, sriracha-mayonaise en peterselie.
Aanvullende benodigdheden
- - bakplaat met bakpapier
Voedingswaarden
- Energie620 kcal
- Eiwit11 g
- Koolhydraten40 g
- Vet45 gWaarvan verzadigd6 g