Broodje bietenburger
Ingrediënten
Bereidingswijze Broodje bietenburger
Stap 1
Hak de oregano fijn. Snipper de ui. Snijd de plakken kaas in stukjes van 0,5 cm. Snijd de sneetjes brood met korst in stukken en verkruimel ze (in de keukenmachine). Doe de kruimels in een kom. Wrijf de velletjes van de bieten en rasp de bieten grof boven de kom of in de keukenmachine.
Stap 2
Meng de geraspte biet in de kom met de broodkruimels en de maïzena. Roer daarna de kaas, oregano en ui met wat zout en versgemalen peper erdoor. Breek de eieren erboven en meng alles goed tot een stevige, egale massa.
Stap 3
Verdeel de massa in vier gelijke porties, kneed nog even door en vorm er burgers van. Bak de burgers in een koekenpan met olijfolie in 4-6 minuten bruin en gaar. Keer ze na 2-3 minuten voorzichtig met een spatel.
Stap 4
Meng de hüttenkäse in een kommetje met mosterd. Snijd de broodjes open en bestrijk de snijvlakken royaal met hüttenkäse. Leg de onderkanten op borden. Verdeel de rucola erover en leg de burgers erop. Leg de bovenkanten van de broodjes er schuin tegenaan.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie385 kcal
- Eiwit19 g
- Koolhydraten33 g
- Vet18 gWaarvan verzadigd6 g