Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Broodje bal
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Broodje bal
Stap 1
Bereid het breekbrood volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat helemaal afkoelen. Meng de rauwkost met de augurkenblokjes en 2 el van het augurkenvocht.
Stap 2
Breng op smaak met zout en peper en laat staan tot gebruik.
Stap 3
Verhit intussen de olie in een koekenpan en bak de gehaktballetjes in 8-10 minuten rondom bruin en gaar. Neem uit de pan en laat helemaal afkoelen.
Stap 4
Laat de rauwkost uitlekken in een zeef. Haal een aantal blaadjes sla los. Scheur de broodjes los van elkaar en snijd overlangs doormidden. Bestrijk beide snijkanten met de mayonaise.
Stap 5
Leg achtereenvolgens een blaadje sla, rauwkost en een gehaktballetje op de onderkanten. Dek af met de bovenkanten.
Stap 6
Leg de broodjes naast elkaar in een afsluitbare doos en bewaar in de koelkast of koelbox.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie635 kcal
- Eiwit21 g
- Koolhydraten34 g
- Vet45 gWaarvan verzadigd8 g