Broodhazen met knakworst
Ingrediënten
Bereidingswijze Broodhazen met knakworst
Stap 1
Verwarm de oven op 180 °C. Doe de bloem in een kom en maak in het midden een kuiltje. Strooi 4 gram zout over de rand van de bloem. Schenk 150 ml lauwwarm water in het kuiltje en los hier de gist met de suiker in op tot het bruist.
Stap 2
Roer met je vingertoppen vanuit het midden in steeds grotere cirkels door de bloem tot al het vocht is opgenomen. Kneed het mengsel tot een elastisch deeg. Dek de kom af met vershoudfolie en laat het deeg op een droge, warme plek 30 minuten rijzen.
Stap 3
Bestrooi het werkblad met bloem en snijd het deeg in 4 gelijke porties. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Verdeel de porties in 3 gelijke deegbolletjes. Vorm op de bakplaat van twee bollen het hoofd en lijf van de paashaas.
Stap 4
Rol de derde bol uit tot een lange deegsliert en snijd deze in 4 stukken. Gebruik 2 stukken voor de armen van de paashaas. Halveer de derde sliert, rol deze tot bolletjes en bevestig onder het lijfje als pootjes. Gebruik het laatste deeg voor 2 langwerpige hazen oren. Plak de delen met water aan elkaar.
Stap 5
Bestrijk de knakworstjes met olijfolie. Leg op de buik van twee paashazen horizontaal een knakworstje en vouw de armen hier omheen.
Stap 6
Bak de broodhazen in de oven in ongeveer 20 minuten goudbruin en knapperig. Laat de hazen afkoelen en maak met de decoratiestiften een gezichtje.
