Broodcake
Ingrediënten
Bereidingswijze Broodcake
Stap 1
Bekleed de cakevorm met huishoudfolie. Snijd de korsten van de boterhammen. Schaaf de komkommer in plakjes. Snijd de augurken in kleine blokjes.
Stap 2
Bestrijk 6 boterhammen aan één kant met de helft van de kruidenkaas. Bestrijk 3 boterhammen aan één kant met de tapenade. Leg achtereenvolgens 3 boterhammen kruidenkaas met de bestreken kant naar boven op de bodem van de cakevorm.
Stap 3
Leg er de helft van de rosbief, 1/3 van de komkommer, drie boterhammen tapenade met de bestreken kant naar boven, drie boterhammen kruidenkaas met de bestreken kant naar boven, de rest van de rosbief, 1/3 van de komkommer op. Dek af met de rest van de boterhammen.
Stap 4
Duw voorzichtig aan. Laat 30 minuten afgedekt met huishoudfolie opstijven in de koelkast.
Stap 5
Neem de broodcake uit de koelkast en verwijder het huishoudfolie. Leg op een serveerschaal of plank en bestrijk de buitenkant met de rest van de kruidenkaas.
Stap 6
Beleg de bovenkant met de rest van de komkommerplakjes en verdeel de augurkenblokjes erover. Zet de sprieten bieslook rechtop tegen de zijkant en verdeel er plukjes tuinkers tussen en overheen.
Aanvullende benodigdheden
- - cakevorm
- - vershoudfolie
Voedingswaarden
- Energie610 kcal
- Eiwit35 g
- Koolhydraten44 g
- Vet32 gWaarvan verzadigd13 g
Trefwoorden
