Broccolisoep met spek
Ingrediënten
Bereidingswijze Broccolisoep met spek
Stap 1
Leg 2 plakjes spek apart en snijd de rest in stukjes. Snipper de ui, snijd de bleekselderij in stukjes, schil de aardappelen en snijd deze ook in stukken. Snijd de broccoli in roosjes.
Stap 2
Smelt de boter en fruit de ui en bleekselderij op laag vuur 5 minuten. Voeg de stukjes spek en aardappel toe en bak 5 minuten op laag vuur mee. Giet de bouillon erbij, breng aan de kook en laat 15 minuten koken.
Stap 3
Voeg de broccoli toe en kook opnieuw 10 minuten. Pureer het geheel met de staafmixer glad. Proef en breng op smaak met peper en zout. Zet de soep terug op het vuur en houd warm.
Stap 4
Snijd intussen de 2 apart gehouden plakjes spek doormidden en bak ze in een kleine koekenpan goudbruin en knapperig. Serveer de soep in kommen, met een lepel ricotta erin en gegarneerd met knapperig spekreepje.
Aanvullende benodigdheden
- - staafmixer
Voedingswaarden
- Energie250 kcal
- Eiwit11 g
- Koolhydraten14 g
- Vet16 gWaarvan verzadigd8 g