Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Broccolirijst met zalm en romige citroensaus
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Broccolirijst met zalm en romige citroensaus
Stap 1
Maal eerst de broccolistronk tot kruimels in een keukenmachine of in porties in de hakmolen. Maal vervolgens de broccoliroosjes tot grove kruimels.
Stap 2
Schep alle broccolikruimels in een zeef of vergiet en hang deze in een pan met een klein laagje kokend water. Leg het deksel erop en stoom de broccolirijst 5 min.
Stap 3
Verhit de olie in een koekenpan en fruit hierin de sjalot 2 min. Leg de zalm in de pan, schenk de wijn erbij en laat de vis 7 min. stoven op een lage stand. Leg de vis op een warme schaal en houd warm onder aluminiumfolie.
Stap 4
Schenk de room in de pan, breng aan de kook en laat de saus inkoken. Voeg de dille en citroenrasp en het sap toe en breng de saus op smaak met zout en/ of peper. Serveer de broccolirijst met de zalm en roomsaus.
Aanvullende benodigdheden
- - aluminiumfolie
Voedingswaarden
- Energie418 kcal
- Eiwit32 g
- Koolhydraten4 g
- Vet28 gWaarvan verzadigd8 g