Broccolirijst met ovengroenten en gegrilde kip
Ingrediënten
Bereidingswijze Broccolirijst met ovengroenten en gegrilde kip
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180°C. Ris de blaadjes van de oregano en hak deze grof. Zet apart.
Stap 2
Meng de kipfilet met, citroensap, rozemarijn, paprikapoeder en de helft van het knoflookpoeder en zet apart.
Stap 3
Meng de ovengroenten met olie, de helft van de oregano en het overige knoflookpoeder. Verdeel de groenten over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster 25 minuten in de oven, schep halverwege om.
Stap 4
Verhit een grillpan op middelhoog vuur. Gril de kipfilet 2 minuten aan beide zijde zodat een mooie grillstreep ontstaat. Plaats de kipfilet bij de ovengroenten en gaar deze 10 tot 15 minuten afhankelijk van de dikte.
Stap 5
Breng een pan met water aan de kook. Schil de steel van de broccoli met een dunschiller. Rasp de broccoli of maal fijn met een keukenmachine. Kook de broccolirijst 2 minuten en giet af.
Stap 6
Snijd de kipfilet in plakjes. Serveer de broccolirijst met de ovengroenten en gegrilde kip en garneer met de overige oregano.