Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Broccolipesto
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Broccolipesto
Stap 1
Kook 100 g broccoliroosjes in water met zout in 5 min. beetgaar. Giet de broccoli af en vang een kopje kookvocht op.
Stap 2
Pureer in een keukenmachine of in de hakmolen van de staafmixer de broccoli met 1 teentje knoflook, 1 el pijnboompitten en 3 el olijfolie extra vierge.
Stap 3
Meng 15 g geraspte Parmezaanse kaas en eventueel een scheutje kookvocht erdoor, zodat een smeuïge pesto ontstaat.
Stap 4
Breng de pesto op smaak met peper en eventueel zout. Bewaar in een potje in de koelkast onder een laagje olijfolie.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie108 kcal
- Eiwit3 g
- Koolhydraten1 g
- Vet10 gWaarvan verzadigd2 g