Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Broccoli-velouté met blauwe kaas en pijnboompitten
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Broccoli-velouté met blauwe kaas en pijnboompitten
Stap 1
Rooster de pijnboompitten in een droge, hete koekenpan en houd apart.
Stap 2
Verhit de boter in een soeppan en fruit de ui en knoflook circa 2 minuten. Voeg de broccoli, aardappels en bouillon toe en laat circa 20 minuten pruttelen.
Stap 3
Voeg de slagroom en de helft van de kaas toe en pureer de soep met een staafmixer. Breng op smaak met zout en peper.
Stap 4
Serveer de soep in kommen. Verbrokkel de rest van de blauwe kaas erboven en bestrooi met de geroosterde pijnboompitten en wat peper. Garneer de broccoli-velouté eventueel met wat blaadjes oregano.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie455 kcal
- Eiwit15 g
- Koolhydraten16 g
- Vet36 gWaarvan verzadigd21 g