Broccoli traybake
Ingrediënten
Bereidingswijze Broccoli traybake
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de broccoliroosjes van de steel. Schil de steel en snijd in stukjes van 1 cm dikte.
Stap 2
Verwijder het loof van de bospenen halveer in de lengte. Halveer de krielaardappelen. Schep op een met bakpapier beklede bakplaat de broccoli, peen en kriel om met 3 el olijfolie, peper en zout.
Stap 3
Schep de kip om met de curry pasta en 1 el olijfolie en leg op de groenten. Rooster in 20 - 25 minuten gaar in het midden van de oven. Schep halverwege om.
Stap 4
Rasp ondertussen de groene schil van de limoen en pers de helft van de vrucht uit. Snijd de ander helft in kwarten.
Stap 5
Doe het rasp en sap van de limoen met de munt, knoflook en de rest van de olijfolie in een hoge beker en pureer met een staafmixer tot een pesto. Breng op smaak met peper en zout.
Stap 6
Neem de broccoli traybake uit de oven en besprenkel met de muntpesto. Serveer met de limoenpartjes.
Aanvullende benodigdheden
- - staafmixer
- - bakplaat met bakpapier
Voedingswaarden
- Energie615 kcal
- Eiwit23 g
- Koolhydraten34 g
- Vet41 gWaarvan verzadigd9 g