Broccoli-rozemarijnpasteitjes
Ingrediënten
Bereidingswijze Broccoli-rozemarijnpasteitjes
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200°C. Vet de holtes van de muffinvorm in. Haal de bevroren deegplakjes van elkaar, verwijder de folie en laat ze 5 min. ontdooien.
Stap 2
Verdeel de broccoli in kleine roosjes. Snijd de steel in stukjes van 1 cm. Kook de broccoli in water met zout in 6 min. beetgaar.
Stap 3
Druk in 10 muffinholtes een deegplakje; laat het overtollige deeg over de randen hangen. Klop de eieren los met de slagroom. Breng op smaak met zout en peper.
Stap 4
Laat de broccoli uitlekken. Verdeel de broccoli, geitenkaas en rozemarijn over de deegbodems. Schenk het ei-kaasmengsel erbij; houd 3 el van het eimengsel apart.
Stap 5
Vouw het overhangende deeg over de vulling. Bestrijk de bovenkant van de pasteitjes met het apart gehouden eimengsel.
Stap 6
Bak de pasteitjes in de oven in 20 min. goudgeel en gaar.
Aanvullende benodigdheden
- - muffinvorm met 12 holtes
Voedingswaarden
- Energie617 kcal
- Eiwit17 g
- Koolhydraten43 g
- Vet41 gWaarvan verzadigd22 g