Broccoli met woksaus en cashewnoten
Ingrediënten
Bereidingswijze Broccoli met woksaus en cashewnoten
Stap 1
Rooster de cashewnoten in een hete koekenpan zonder olie of boter goudbruin. Laat afkoelen op een bord.
Stap 2
Snijd de broccoli in roosjes. Schil de stronk van de broccoli en snijd in plakjes. Stoom de broccoli in ongeveer 5 minuten beetgaar, in een stoommandje of metalen vergiet boven een pan kokend water. Dek af met het deksel.
Stap 3
Pel de knoflook en snijd in plakjes. Verwijder de steel en zaadjes van de rode peper en snijd in dunne ringen.
Stap 4
Verhit de wok met wat arachideolie en frituur de plakjes knoflook. Schep de knoflook uit de wok met een schuimspaan. Laat uitlekken op een bord met keukenpapier. Voeg de broccoli toe aan de hete olie en bak kort aan.
Stap 5
Schep de groente om met de woksaus teriyaki en de rode peper en verwarm nog 2 minuten op middelhoog vuur. Bestrooi de broccoli met de gefrituurde knoflook en cashewnoten.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie169 kcal
- Eiwit8 g
- Koolhydraten10 g
- Vet10 gWaarvan verzadigd2 g
Trefwoorden
