Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Broccoli flammkuchen
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Broccoli flammkuchen
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de broccoli in kleine roosjes van de steel. Schil de steel en snijd in dunne plakjes. Snijd de zoete aardappel in dunne plakjes.
Stap 2
Rol het pizzadeeg uit en halveer in de breedte. Trek het deeg elk aan elke kant iets uit, zodat er twee ovalen ontstaat. Bestrijk beide met de crème fraîche en bestrooi met de nootmuskaat.
Stap 3
Verdeel de broccoli, aardappelplakjes en gorgonzola erover. Besprenkel met de olijfolie en bak in 20 minuten onderin de oven goudbruin en gaar.
Stap 4
Snipper ondertussen de ui en snijd de peterselie fijn. Neem de flammkuchen uit de oven en garneer met vers gemalen peper, rode ui en peterselie. Lekker met een rucolasalade.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie684 kcal
- Eiwit22 g
- Koolhydraten60 g
- Vet37 gWaarvan verzadigd19 g