Broccoli-cheeseburger
Ingrediënten
Bereidingswijze Broccoli-cheeseburger
Stap 1
Laat de bonenmix uitlekken en verdeel de broccoli in roosjes. Doe samen in de kom van de keukenmachine en maal tot een grof mengsel.
Stap 2
Voeg het ei, paneermeel en de blauwe kaas. Maal nog even kort tot alles goed gemengd, maar niet te fijn is. Breng op smaak met peper en zout.
Stap 3
Vorm vier burgers en laat afgedekt met huishoudfolie 30 minuten opstijven in de koelkast.
Stap 4
Verwarm de oven voor op 200 °C. Bak de burgers op een met bakpapier beklede bakplaat in het midden van de oven in 25 minuten goudbruin en gaar. Keer na 20 minuten.
Stap 5
Snijd ondertussen de uien in halve ringen. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak de uien op middelhoog vuur 15 minuten. Schep regelmatig om.
Stap 6
Voeg de laatste 5 minuten de balsamicoazijn toe. Breng op smaak met peper en zout.
Stap 7
Snijd de broodjes open en beleg achtereenvolgens met de eikenbladsla, een broccoli-cheeseburger en de gekarameliseerde uien. Lekker met ketchup.
Aanvullende benodigdheden
- - keukenmachine
- - bakplaat bekleed met bakpapier
Voedingswaarden
- Energie517 kcal
- Eiwit19 g
- Koolhydraten42 g
- Vet25 gWaarvan verzadigd8 g