Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Broccoli-amandelsoep met roquefort en amandelcrunch
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Broccoli-amandelsoep met roquefort en amandelcrunch
Stap 1
Verwarm de oven voor op 160ºC.
Stap 2
Kook de broccoli met de amandelen in de groentebouillon gaar en zacht.
Stap 3
Meng intussen het amandelschaafsel met de honing en een snufje zout. Verspreid over de bakplaat, druk zachtjes aan en bak in de oven in circa 10 minuten goudbruin.
Stap 4
Voeg de roquefort toe aan de soep, laat 1 minuut smelten en pureer vervolgens het geheel tot een glad mengsel. Breng op smaak met zout en peper.
Stap 5
Giet de soep in mokken of kommen en schep 1 eetlepel crème fraîche in het midden van elke mok. Bedruppel de soep met wat olijfolie en bestrooi met de amandelcrunch.
Aanvullende benodigdheden
- - bakplaat met bakpapier
Voedingswaarden
- Energie485 kcal
- Eiwit17 g
- Koolhydraten11 g
- Vet40 gWaarvan verzadigd11 g