Breekbrood met knoflook en kruiden
Ingrediënten
Bereidingswijze Breekbrood met knoflook en kruiden
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180°C. Vet de tulbandvorm in. Smelt in een steelpan de boter. Neem de pan van de warmtebron.
Stap 2
Pers de knoflook boven de boter. Snijd de peterselie en bieslook fijn en voeg toe aan de boter.
Stap 3
Rol het deeg af en snijd de driehoeken los. Snijd elke driehoek in 3 driehoeken, bestrijk ze dun met boter en rol ze op (het maakt niet uit vanaf welke kant je dit doet). Snijd de rolletjes overdwars door.
Stap 4
Verdeel de halve rolletjes over de bodem. Bestrijk deze laag dun met boter en leg er een tweede laag rolletjes op. Bestrijk weer met boter. Herhaal tot de vorm gevuld is.
Stap 5
Bak het brood in de oven in 30 min. lichtbruin en gaar. Haal uit de oven en laat het brood 5 min. in de vorm rusten voor je het stort. Serveer het brood (lauw)warm.
Aanvullende benodigdheden
- - tulbandvorm
- - bakkwastje
Voedingswaarden
- Energie287 kcal
- Eiwit4 g
- Koolhydraten20 g
- Vet21 gWaarvan verzadigd13 g