Bread and butter pudding
Ingrediënten
Bereidingswijze Bread and butter pudding
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes.
Stap 2
Verhit een koekenpan, smelt de boter en bak op laag vuur de blokjes appel zacht.
Stap 3
Snijd de paasstol in blokjes. Vet een ovenschaal in. Klop 200 ml slagroom los met de eieren en de vanillesuiker.
Stap 4
Voeg de paasstol toe en laat 10 minuten trekken. Meng er de appelblokjes door en schep in ovenschaal.
Stap 5
Bak de bread and butter pudding 20-25 minuten in de oven goudbruin en gaar.
Stap 6
Hak de fudge. Verwarm 100 ml slagroom met de fudge op een laag vuur tot deze is gesmolten. Klop intussen de rest van de slagroom lobbig.
Stap 7
Schep een portie bread and butterpudding met karamelsaus in een schaal, schenk er wat vlaflip vanille en een beetje slagroom bij. Serveer de rest van de karamelsaus apart.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie553 kcal
- Eiwit8 g
- Koolhydraten56 g
- Vet32 gWaarvan verzadigd18 g