Bowl met bloemkoolrijst, gerookte kip en olijven
Ingrediënten
Bereidingswijze Bowl met bloemkoolrijst, gerookte kip en olijven
Stap 1
Snijd de kipfilet in reepjes, de olijven in schijfjes en de bleekselderij in dunne boogjes. Snijd de ½ citroen in 4 partjes en scheur de blaadjes van de basilicum grof. Laat de olijven uitlekken.
Stap 2
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan op middelhoog vuur in 2-3 minuten goudbruin. Schud op een bord en laat afkoelen. Breng een pan water aan de kook.
Stap 3
Zet de koekenpan terug op het vuur, giet er de olijfolie in en bak hierin de reepjes gerookte kip 5 minuten tot ze warm zijn. Blancheer de bloemkoolrijst 1 minuut in het kokende water en giet meteen af.
Stap 4
Schep de pesto door de bloemkoolrijst en breng op smaak met zout en peper. Verdeel de bloemkoolrijst over 4 kommen.
Stap 5
Schik de gebakken reepjes kipfilet, de olijven, de bleekselderij en de geroosterde pijnboompitten erop. Bestrooi met het basilicumblad en serveer met een partje citroen.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie430 kcal
- Eiwit19 g
- Koolhydraten11 g
- Vet33 gWaarvan verzadigd5 g