Boterbrioches met kaneel
Ingrediënten
Bereidingswijze Boterbrioches met kaneel
Stap 1
Klop de gist met 1 eetlepel van de suiker door de warme melk en laat staan tot er luchtbelletjes ontstaan.
Stap 2
Mix de rest van de suiker met 300 gram bloem, de kaneel en het ei in een grote kom met de deeghaken van de mixer.
Stap 3
Giet al kloppend de melk met opgeloste gist erbij. Voeg 125 gram boter in delen toe en als laatste een mespuntje zout.
Stap 4
Laat het deeg afgedekt rijzen tot het in volume is verdubbeld.
Stap 5
Leg het deeg op een met bloem bestoven werkvlak en kneed door om de lucht eruit te drukken. Meng de rozijnen erdoor.
Stap 6
Verdeel het kleverige deeg over de ovenschaaltjes, dek af met folie en laat nogmaals 45 minuten rijzen.
Stap 7
Verwarm intussen de oven voor op 180ºC.
Stap 8
Bak de brioches in de oven in circa 20 minuten goudbruin en gaar.
Stap 9
Bestrijk daarna met de rest van de zachte boter en laat de brioches afkoelen in de schaaltjes.