Bosvruchtengratin met zabaglione
Ingrediënten
Bereidingswijze Bosvruchtengratin met zabaglione
Stap 1
Kook de bosvruchten circa 10 minuten op een lage stand met de suiker en vanillesuiker tot de suiker is opgelost. Schep in de schaaltjes en laat afkoelen.
Stap 2
Verwarm de ovengrill voor. Bestrooi het fruit met de koekkruimels en verdeel de boter erover.
Stap 3
Breng een laagje water in een steelpan aan de kook. Klop in een glazen of stalen kom de eidooiers met een elektrische mixer met de suiker los en zet op de pan met kokend water. Houd de warmtebron laag en zorg dat het water de kom niet raakt. Voeg de wijn toe en blijf het mengsel kloppen tot het zo dik is als yoghurt. Neem dan de zabaglione direct van de pan.
Stap 4
Zet de schaaltjes fruit onder de grill, met de ovendeur op een kier. Let goed op om verbranden te voorkomen. Neem uit de oven en garneer met een paar bramen. Schep de zabaglione in glaasjes en serveer erbij.
Aanvullende benodigdheden
- - 4 eenpersoons ovenschaaltjes
Voedingswaarden
- Energie260 kcal
- Eiwit6 g
- Koolhydraten36 g
- Vet8 gWaarvan verzadigd2 g