Bosvruchten-ijstaart met browniebodem
Ingrediënten
Bereidingswijze Bosvruchten-ijstaart met browniebodem
Stap 1
Verwarm de oven voor op 170ºC. Smelt voor de browniebodem de chocolade en boter in een (steel)pan al roerend op een lage stand. Laat iets afkoelen. Meng in een grote kom de eieren één voor één door de suiker met een garde.
Stap 2
Meng het chocolade-botermengsel door het eimengsel. Zeef de bloem en cacao erboven en roer tot een glad beslag. Bekleed de ingevette springvorm met bakpapier en verdeel het beslag over de vorm. Bak circa 10 minuten in het midden van de oven. De bodem is dan nog wat zacht en ‘klef'. Laat afkoelen.
Stap 3
Verwarm voor de vulling de bramen met de suiker en 1 eetlepel water in een (steel)pan en warm 10 minuten door. Pureer het bramenmengsel met een staafmixer glad. Schenk de bramenpuree door een zeef en duw met behulp van een lepel alle puree erdoor. Gooi de achtergebleven pitjes weg. Laat minimaal 30 minuten goed afkoelen in de koelkast.
Stap 4
Klop de slagroom stijf en meng de gecondenseerde melk en vanillesuiker erdoor. Verdeel iets meer dan de helft hiervan over de browniebodem en zet 15 minuten in de diepvries.
Stap 5
Meng intussen circa 100 gram van de bramenpuree door het overige slagroommengsel. Schenk de rest van de bramenpuree in een sauskannetje. Schenk het romige bramenmengsel op het vanilleslagroomijs en zet opnieuw in de diepvries. Laat minimaal 3 uur (het liefst een nacht) bevriezen.
Stap 6
Neem de ijstaart uit de diepvries en garneer met diverse (diepvries)bosvruchten, de meringuetoefjes (zie tip), eventueel macarons en de bramensaus.