Bossche bollen
Ingrediënten
Bereidingswijze Bossche bollen
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200°C.
Stap 2
Breng in een pan met een dikke bodem het water met de boter en een snuf zout aan de kook en laat de boter smelten.
Stap 3
Voeg dan de bloem in één keer toe en verwarm al roerend tot het deeg van de panbodem loslaat.
Stap 4
Laat het bloemmengsel iets afkoelen.
Stap 5
Roer de eieren één voor één door het deeg.
Stap 6
Roer tot de eieren volledig door het deeg zijn opgenomen.
Stap 7
Voeg pas dan het volgende ei toe.
Stap 8
Blijf roeren tot het deeg stevig en glanzend is.
Stap 9
Schep met een natte lepel per persoon een bergje deeg op de bakplaat.
Stap 10
Houd vijf cm tussenruimte.
Stap 11
Bak de soezen in het midden van de oven in maximaal een half uur gaar.
Stap 12
Houd de ovendeur dicht.
Stap 13
Neem de bakplaat uit de oven.
Stap 14
Pak de hete soezen met een pannenlap voorzichtig op en maak met een puntig mesje een gat van een cm in de bodem.
Stap 15
Laat de soezen op hun kop op de bakplaat in de uitgeschakelde oven nog vijf minuten drogen.
Stap 16
Laat ze daarna op een taartrooster afkoelen.
Stap 17
Klop in een kom driekwart slagroom met de suiker, vanillesuiker en slagroomversteviger stijf.
Stap 18
Schep de room in de spuitzak.
Stap 19
Spuit de soezen via het gat in de bodem vol slagroom en zet ze op een plank.
Stap 20
Laat in een steelpan met een dikke bodem de stukjes chocolade met de resterende slagroom al roerend op heel zacht vuur smelten.
Stap 21
Neem de pan van het vuur als de chocolade bijna gesmolten is en blijf door roeren.
Stap 22
Bestrijk de soezen rondom met het chocoladeglazuur en laat dit op kamertemperatuur hard worden.
