Bospaddenstoelenrisotto met roquefort
Ingrediënten
Bereidingswijze Bospaddenstoelenrisotto met roquefort
Stap 1
Breng 1,2 ltr water aan de kook en los daar de bouillontabletten in op.
Stap 2
Pel en snijd de knoflook en ui fijn. Snijd de paddenstoelen grof. Verkruimel de roquefort.
Stap 3
Verhit een pan met 2 el olijfolie en bak de ui en knoflook glazig. Voeg de risottorijst toe en bak 2 minuten mee, tot de rijst glazig is.
Stap 4
Blus de risotto af met 1/3 deel van de bouillon en roer door. Laat de risotto 25 minuten zachtjes koken en voeg in delen de rest van de bouillon toe.
Stap 5
Verhit intussen een pan met 2 el olijfolie op hoog vuur. Bak de paddenstoelen in 10 minuten goudbruin.
Stap 6
Roer de roomboter en de helft van de roquefort en paddenstoelen door de risotto. Breng op smaak met zout en peper.
Stap 7
Verdeel de risotto over de borden, garneer met de rucola en rest van de paddenstoelen en roquefort.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie414 kcal
- Eiwit15.5 g
- Koolhydraten29 g
- Vet25.4 gWaarvan verzadigd15.5 g