Borek met spinazie en yoghurtsaus
Ingrediënten
Bereidingswijze Borek met spinazie en yoghurtsaus
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de knoflook fijn. Verhit 2 el olijfolie in een ruime hapjespan en roerbak de spinazie en knoflook tot de spinazie geslonken is.
Stap 2
Schep uit de pan in een vergiet en druk er zoveel mogelijk vocht uit. Hak de spinazie iets fijner.
Stap 3
Verbrokkel de feta, meng erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Stap 4
Verdeel 1/16 van het mengsel over de brede kant van een vel filodeeg, vouw de zijkanten naar binnen en rol het vel op zodat een langwerpig rolletje ontstaat.
Stap 5
Maak zo nog 15 stuks.
Stap 6
Leg de filodeegrolletjes op een met bakpapier beklede bakplaat, bestrijk rondom met de rest van de olijfolie en bestrooi met het sesamzaad.
Stap 7
Bak in 20-25 minuten goudbruin en knapperig.
Stap 8
Snijd intussen de peterselie en munt fijn. Roer de harissa losjes door de yoghurt zodat een marmerpatroon ontstaat.
Stap 9
Neem de borek uit de oven en leg naast elkaar op een schaal. Besprenkel met de helft van de harissa-yoghurtsaus.
Stap 10
Garneer met de peterselie en munt en serveer de rest van de saus erbij. Serveer direct.